20/3/13

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Κύπρος: Κλειστές σήμερα και αύριο οι τράπεζες και το Χρηματιστήριο
Παρατείνεται  στην Κύπρο, το κλείσιμο των τραπεζών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας Κύπρου, κλειστές θα παραμείνουν, με τραπεζική αργία, οι τράπεζες και σήμερα 19 και αύριο 20 Μαρτίου.  Η αργία θα ισχύσει και για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμη το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup.Κλειστό σήμερα και αύριο και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ DOW JONES ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ πιθανως ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΩΣ 26/3/2013 
Αν θυμάστε για κάτι ανάλογο σας προειδοποιήσαμε από το Σάββατο.Σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αυτά επικρατούν .
ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΕ ΟΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Αποψη μας: Σε παρόμοιες καταστάσεις κλειδώνονται τα χρήματα με διάφορες μεθόδους στις τράπεζες διότι αλλιώς καταρρέει το τραπεζικό σύστημα και δεν υπάρχει οικονομική ρευστότητα!!!!!!!Βλέπε Αργεντινή....
Να σημειωθεί ότι τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών που βρίσκονται στην χώρα μας λειτουργούν κανονικά και χωρίς προβλήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η χρήση τους είναι στα συνήθη επίπεδα και σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, είναι πλήρως εφοδιασμένα σε μετρητά προκείμενου να ανταποκριθούν πλήρως στις καθημερινές ανάγκες των πελατών τους.
Στο μεταξύ, κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) μετά την κήρυξη των δύο ημερών ως τραπεζικών αργιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του, αποφασίστηκε η αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, για σκοπούς διασφάλισης της καλής λειτουργίας της αγοράς του και για την προστασία των επενδυτών.
                                 www.xsmoney.gr